Kinek ajánljuk a RED Módszertan Képzést?

RED Módszertan képzés

A RED módszertan képzést Neked ajánljuk, ha gyakorló szakemberként segítő foglalkozást végzel, és szeretnéd bővíteni tanácsadói/tréneri eszköztáradat, ha HR szakemberként, vezetőként dolgozol és fejlesztenéd interperszonális és vezetői készségeidet. A képzés akkor is sokat ad, ha emberekkel dolgozol nap mint nap, akár vezetőként, felelős vagy egy csoport irányításáért, tanárként, gyerekekkel foglalkozol, vagy pszichológiai, szociális munkás, human erőforrás területen tanulmányaidat szeretnéd kiegészíteni, ismereteidet elmélyíteni ezzel a kiváló, gyakorlatorientált képzéssel.

A képzésen tanultakat akkor is hasznosíthatod, ha magánemberként egyszerűen csak érdekel a RED Módszertan és a hétköznapi életedben szeretnéd hasznosítani az itt tanultakat. Ebben az esetben Neked a RED Asszisztens képzésünket ajánljuk!

Tudj meg többet

Mi az érzelmi intelligencia? EQ vs IQ

Az IQ azon öröklött és környezeti hatások által kialakult képességünk, aminek segítségével ismeretlen problémák megoldására stratégiákat tudunk felépíteni. Az EQ, érzelmi intelligencia viszont az a képességünk, aminek segítségével TÁRSAS helyzeteket kezelünk, illetve megoldjuk a konfliktusokat. Ideális esetben pedig még támogatjuk is mások személyes fejlődését a saját EQ használatával. Az IQ és az EQ közötti leglényegesebb különbség az, hogy míg az IQ felnőtt korunkban már nem fejlődik, addig az EQ kifejezetten fejleszthető, a korábbi hibás minták átírhatóak. A képzésünkön tanított RED módszer elsajátítása során pontosan ez történik veled: képes leszel saját, illetve mások érzelmi intelligenciájának a fejlesztésére.

Mi a RED módszer lényege?

A RED módszer a Radical Emotional Development (Radikális Érzelmi Fejlődés) rövidítése. A módszer alapja az EQ fejlesztése speciális, saját élményeket adó helyzetgyakorlatokon keresztül, egyidejűleg az ezzel járó folyamatok elméleti hátterének megértésével. A RED Módszer egy jól használható elméleti keretet ad a kezedbe, amelynek segítségével jobban átláthatóvá válnak a társas konfliktusok és dinamikák. Ezt követően az EQ-t fejlesztő, konkrét, gyakorlati technikákat sajátítod el. Ezáltal a képzés elvégzése után képes leszel arra, hogy ne csak TUDD, hanem a mindennapi életedben eredményesen HASZNÁLD is a tanultakat.

 

A RED egy olyan, integrált rendszer, amely a pszichológia számos területét (TA, NLP, Gestalt, pszichodráma, jungi analízis) ötvözve egy átfogó térképet ad az emberi psziché működéséről. Segít abban, hogy olyan emberékké váljunk, akik mély, hiteles kapcsolatokat tudnak kiépíteni másokkal, ezáltal pedig hatékonyabban tudják kezelni a környezetükben létrejövő feszültségeket és megoldani a konfliktusokat, legyen az magánéletbeli vagy munkahelyi.

Mit kínál a RED Módszertan Képzés?

A Módszertan képzés felépítése

A komplett képzés külön elméleti alapozó és gyakorlat orientált oktatási folyamatokból áll össze. Az alapszint I. és II. moduljainak elvégzése, és a sikeres vizsgatétel után választhatsz, hogy mélyebb és gyakorlatiasabb képzéseinken egyéni, csoportos vagy üzleti EQ fejlesztés irányába specializálódsz tovább. Természetesen lehetőséged van mindhárom felső szintű modul elvégzésére is. Az 5 modul elvégzésével eléred RED MASTER szintet.

RED Asszisztens


Ha szeretnél foglalkozni az EQ fejlesztésével vagy részt vettél EQ tréningjeinken és érdekel a RED módszer elméleti háttere, szeretnéd a saját életedben használni a képzésen tanultakat, akkor Neked ajánljuk a RED Asszisztens képzésünket, amely során megismerheted az érzelmi intelligencia (EQ) pszichológiai elméleti hátterét, valamint azon technikák alapjait, amelyek segítségével az EQ hatékonyan fejleszthető (NLP, TA, Gestalt, Jungiánus Alapok). A RED Asszisztens komplett képzés 2 elméleti modulból áll össze (30+30 óra), amelyeket vizsga követ. A két blokk külön-külön, önmagában is elvégezhető, de a képesítést csak a két modul sikeres teljesítésével szerezheted meg.

Modul I.

 • érzelmi mintázatok kialakulása, hatásmechanizmusa
 • Jungiánus alapú személyiségtipológia és pszichétérkép
 • énvédelmi mechanizmusok, hárítások dinamikája
 • RED tranzakcióanalízis
 • nonverbális kommunikáció, testbeszéd
 • álomanalízis
 • bevezetés a RED tréning folyamatába

Modul II.

 • pszichés tér (Gestalt, NLP, TA integráció)
 • az eseményhurok elméleti háttere
 • projekció alapú technikák elmélete és használata
 • erőforrások feltérképezése, jövőkép építés (vision board)
 • párkapcsolati mediáció elmélete és gyakorlata
 • kompetencia határok
 • Integrálás: modul I-II összekapcsolása
A vizsga sikeres elvégzése után megkapod a RED Asszisztens képesítést.

A képesítéssel a következőkre nyílik lehetőséged:

 • a tanult technikákat képes leszel a saját életedben hasznosítani
 • asszisztensként részt vehetsz a RED Akadémia által szervezett EQ tréningeken
 • elvégezheted a RED Akadémia további három képzését

Egyéni EQ tréner


Ha szeretnél egyéni kliensekkel dolgozni, mások érzelmi intelligenciáját fejleszteni, vagy vezetőként, illetve HR szakemberként dolgozol, akkor ajánljuk Neked EGYÉNI EQ TRÉNER képzésünket. A képzés 30 órás elméleti blokkjában konkrét EQ fejlesztő technikákat tanulhatsz meg. Ezeket a képzés keretén belül 20 óra egyéni, klienssel töltött EQ fejlesztés során gyakorolhatod, amelyet 20 óra csoportos szupervízió követ. (30+20+20).

A képesítéssel a következőkre nyílik lehetőséged:

 • egyéni EQ tréninget tarthatsz
 • RED párkapcsolati mediációt tarthatsz
 • HR szakemberként integrálhatod az elsajátított technikákat a munkádba
 • vezetőként hatékonyabban tudod fejleszteni az alkalmazottaidat

Csoportos EQ tréner


Az érzelmi intelligencia fejlesztésének legmélyebbre ható módja a csoportos EQ tréning, ahol a közösség és a tréner segítségével a kliens saját elakadásait, blokkjait dolgozza fel, majd az érzelmi tudatosságát fejleszti.

Ha szeretnéd átlátni egy közösségben, csoportban működő dinamikákat, vagy szeretnél EQ fejlesztő csoportokat vezetni, és elsajátítani az ehhez szükséges technikákat, akkor ez a képzés neked való. A 30 órás elméleti képzés tartalmazza mindazokat a technikákat, amelyekre egy EQ csoport vezetése során trénerként szükséged lehet. A képzés 80 (2x10x4) óra csoportvezetési gyakorlatot tartalmaz, ahol a profi RED trénerek mellett gyakorolhatod a módszer használatát, majd pedig 20 óra szupervízióban együtt dolgozzuk fel a tapasztalatokat.

A képesítéssel a következőkre nyílik lehetőséged:

 • saját EQ tréning csoportokat vezethetsz
 • RED párkapcsolati mediációt tarthatsz
 • HR szakemberként integrálhatod az elsajátított technikákat a munkádba
 • vezetőként hatékonyabban tudod fejleszteni a csapatodat
 • tisztán látod majd a csoportokban, közösségekben működő dinamikákat

RED Szervezetfejlesztő (OD) tréner


A RED OD Tréner képzésünket Neked ajánljuk, ha a szervezetfejlesztésben szeretnéd az EQ tréninget használni. A képzés keretein belül 30 óra szervezetfejlesztési elméleti alapot adunk neked, majd megtanulod a valós üzleti életből vett példákon, szituációkon keresztül, hogy miként tudod a céges kultúrában fejleszteni az EQ-t, legyen szó akár a szervezeti konfliktusok feldolgozásáról vagy a vezetők, a csapattagok érzelmi intelligenciájának a fejlesztéséről. A képzés 80 órányi szervezetfejlesztési gyakorlatot tartalmaz, ahol profi RED trénerek mellett sajátíthatod el a módszer használatát, majd pedig 20 óra szupervízióban együtt dolgozzuk fel a tapasztaltakat.

A képesítéssel a következőkre nyílik lehetőséged:

 • képes leszel megtanítani másoknak, hogyan oldják fel a munkahelyen felmerülő nézeteltéréseket, mindennapos súrlódásokat.
 • vezetőket arra képezni, hogyan irányítsa csapatát hatékonyan, és kezelje beosztottjaikat egyenrangú partnerként, a legjobb üzleti eredmények elérése érdekében.
 • A csapatnak pedig képes leszel eszközöket adni az eredményes együttműködés és csapatmunka kivitelezésére. A résztvevők ezáltal megértik és gyakorolni is képesek lesznek a tiszta figyelmet és kommunikációt, a tudatos jelenlétet, amely elősegíti a megbeszélések eredményességét és hatékonyságát.
RED Módszertan képzés

Akik már minket választottak

RED Módszertan képzés

Mely területeken alkalmazható a RED módszer a képzés elvégzése után?

Az Egyéni EQ tréner képzés abban különbözik más képzésektől, hogy a RED tréner a kliens érzelmi intelligenciáját fejleszti a tanult módszerek segítségével. A másik fél hárítási mechanizmusait térképezi és oldja fel, azaz a teljes jelenlétet facilitálja. Ezek eredményeként a kliens maga tanulja meg megoldani életfeladatait, tudatos életet kezd élni, és felelősséget vállal saját fejlődéséért.

A RED mediáció két kliens és két tréner részvételével történik, ahol a kliensek egymással való konfliktusaikat oldják meg. Ez nem csak párkapcsolati mediáció lehet, hanem akár céges vezetők illetve vezető-beosztott közti konfliktus is. Egy RED páros mediáció olyan, mint egy teniszmérkőzés: A felek mindketten kapnak egy-egy RED trénert maguk mellé, az adott vezető csak őket figyeli, és rögtön visszajelzi, amikor félre megy a két fél közt a kommunikáció, valamint alternatívát kínál arra is, hogy miért és hogyan lehetne hatékonyabban megoldani az adott helyzetet. Vagyis a RED vezető ebben az esetben tényleg úgy működik, mintha a kliens kapna egy személyi edzőt, aki azonnal visszajelzést ad minden hibára, beazonosítja a berögzült mintázatot és új megoldási javaslatokat kínál fel, amelyek segítségével sokkal hatékonyabban tudja majd kezelni konfliktusait.

Az érzelmi intelligencia fejlesztésének legmélyebbre ható módja a csoportos tréning, ahol a közösség és a tréner segítségével a kliens múltbeli elakadásait, traumáit dolgozza fel, hogy aztán a csoport segítségével az EQ-t fejleszthesse. A RED Módszertan Képzés felkészít mindazokra a helyzetekre, amelyekkel egy-egy EQ tréning során vezetőként vagy asszisztensként találkozhatsz, illetve a résztvevők begyakorolják azokat a technikákat, amelyekkel a csoportos EQ tréning vezetése során dolgozhatnak.

A RED üzleti EQ tréning a fenti 3 tréningtípus eszközeit használja fel az üzleti világ konfliktusainak kezelésére, megoldására. Ezeken a foglalkozáson elsajátítod az eszközrendszert, amelynek segítségével képes leszel a valós üzleti életből vett példákon, szituációkon keresztül megtanítani a résztvevők számára, hogyan oldják fel a hetköznapokban felmerülő nézeteltéréseket, mindennapos súrlódásokat. A RED EQ fejlesztő megmutatja a vezetőknek, hogyan irányítsa csapatát hatékonyan, és kezelje beosztottjaikat egyenrangú partnerként, a legjobb üzleti eredmények elérése érdekében. A csapatnak pedig eszközöket ad az eredményes együttműködés és csapatmunka kivitelezésére. A résztvevők ezáltal megértik és gyakorolni is képesek lesznek a tiszta figyelmet és kommunikációt, a tudatos jelenlétet, amely elősegíti a megbeszélések eredményességét és hatékonyságát.

Árak

Képzéseink ÁFA mentesek, mivel engedélyeztetett felnőttképzésnek minősülnek.

RED Asszisztens képzés

 • RED Módszertan I. (30 óra)
  Alap pszichológiai elmélet
 • RED Módszertan II. (30 óra)
  EQ fejlesztés elmélete és gyakorlata

A RED Módszertan I. és II. önmagukban, külön is elvégezhetőek.

480.000 Ft

Egyéni EQ Tréner képzés

 • Módszertan képzés (30 óra)
 • Gyakorlat (5×4 óra) – egyéni klienssel való gyakorló ülések
 • Csoportos szupervízió (8 óra)
 • Vizsga (4 óra)
330.000 Ft

Csoportos EQ Tréner képzés

 • Módszertan képzés (30 óra)
 • Csoportvezetési gyakorlat (80 óra, 2x10x4 óra)
 • Szupervízió (20 óra)

+ 10 alkalmas (10×4 óra) saját élményű EQ tréning – 200.000 Ft

690.000 Ft

Szervezetfejlesztő / OD Tréner képzés

 • Önismereti Impro, 5 alkalom (15 óra, 5×3 óra)
 • Elméleti Rész I. – szervezeti ismeretek (8 óra)
 • Elméleti Rész II. – tréneri paletta (32 óra)
 • Gyakorlati Rész I. (16 óra)
 • Gyakorlati Rész II. – tréneri szerep fejlesztő tréning, valós tréninghelyzetek szimulációja, 10 alkalom (30 óra, 10×3 óra)
975.000 Ft
RED Módszertan képzés

Mit tud egy RED tréner?

“Pszichológusi munkám során elég hamar megfogalmazódott bennem az a sejtés, hogy minden traumánk és elakadásunk az érzelmeinkhez kötődik, az érzelmi világunkban, mintázatainkban gyökeredzik. Vagyis ha mély és tartós fejlődést szeretnénk elérni egy-egy klienssel vagy csoporttal, akkor a pszichés munka fókuszában az érzelmeknek, egészen pontosan az érzelmi intelligencia fejlődésének kell lennie.

Mit tud tehát egy RED tréner, mire képes egy RED tréner? Mivel ő maga is megdolgozta saját érzelmi elakadásait, és az EQ tréningek során nemcsak megtanulta, de meg is tapasztalta, mi a teendő a különféle érzelmileg terhelt helyzetekben, ezért biztos, stabil támaszt nyújt ahhoz, hogy végig tudj menni saját kríziseden, végig ott lesz és megtart téged. Emellett egy olyan széles körű pszichológiai tudásbázissal rendelkezik az EQ-t illetően, hogy pontos útmutatást is tud adni azt illetően, éppen most miben vagy, miféle lelki dinamikák történnek benned. Emellett szó szerint ‘tréner’, azaz ‘edző’ is, hiszen olyan technikák, módszerek tárházát ismeri, amelyek mind az érzelmi intelligencia, az EQ fejlesztésére lettek kidolgozva.”

RED Módszertan képzés

Online jelentkezés

Jelentkezés, bővebb információ

Kiss Szilvia
RED tréner

Barkóczy Panna
RED Akadémia irodavezető