Csoportos EQ tréning

Miért érdemes fejleszteni az érzelmi intelligenciádat?

Az élet társas helyzetek sokasága: nap mint nap kapcsolatba kerülsz emberekkel – családtagokkal, munkatársakkal, barátokkal, idegenekkel – akikkel különféle konfliktusaid adódhatnak az egymással való interakció során.

  • Ha az egyik ember humora vidítóan hat rád, akkor a másiké miért bosszant fel?
  • Miért reagálsz hasonló szituációkra másképp, ha más-más emberrel éled meg azt?
  • Miért nehéz kontrollálni az indulataidat, vagy éppen kifejezni érzéseidet?
  • Hányszor gondoltad már azt, hogy bárcsak higgadt tudtam volna maradni, és tiszta fejjel reagálni a helyzetre?
  • Miért váltanak ki belőled egyes szituációk, vagy mások cselekedetei, pillantása heves reakciót, mély érzelmeket, míg máskor nyugodt maradsz?
  • Meg tudod határozni, hogy pontosan milyen érzés uralkodott el rajtad, és miért éppen ez az érzés? Miért éppen dühöt, haragot, félelmet, büszkeséget, örömöt, vagy elégedettséget érzel?
  • Szeretnéd, ha a Te kezedben lenne az érzelmeid és reakciód irányítása?

Mindezeknek a kulcsa az érzelmi intelligencia, az EQ.

A RED EQ tréninget pontosan azért hoztuk létre, hogy az érzelmi intelligenciát fejlesszük.

Hogyan?

Az EQ tréning egy olyan szemléletmódot ad neked, amelynek segítségével átláthatóvá válik számodra az emberek közti viszonyrendszer, megérted mások lelki működését, így sokkal jobban fogod kezelni problémás kapcsolataidat. Az EQ tréning célja, hogy megértsd és irányítsd saját érzelmeidet, sikeresen kezeld a nehéz élethelyzeteket és akár másokat is képes legyél támogatni saját fejlődésükben.

Impro gyakorlatok

Az impro gyakorlatok segítségével a spontán jelenlétedet fejlesztjük, és önismeretedet mélyítjük, ezáltal magabiztosan reagálsz a társas szituációkban, valamint el fogod engedni mélyen berögzült konfliktus kezelési mintázataidat, bővíted eszköztáradat, ezáltal hatékonyan kezeled konfliktusaidat.

Esetek modellezése

A csoport résztvevőinek életéből hozott esetek modellezése során a tréningvezető megismerteti a résztvevőket a RED módszertan elméleti alapjaival, amely egy jól használható keretrendszert ad a jövőbeni társas konfliktusok és dinamikák megértéséhez.

Szituációs gyakorlatok

Az EQ részképességeket fejlesztő technikákat szituációs gyakorlatokban alkalmazzák a RED csoport vezető trénerei, így saját élményként, a gyakorlás során tanulod meg, hogyan kommunikálj hatékonyan és legyél önazonos az élet minden területén. Fejlődésedről a tréning végén konkrét visszajelzést kapsz a csoport résztvevőitől és a tréning vezetőitől is.

RED Csoportos EQ tréning

Mi az érzelmi intelligencia, vagy röviden EQ?

Az Érzelmi Intelligencia, EQ alatt azt a képességet értjük, amely által mély, autentikus kapcsolatokat tudsz kiépíteni embertársaiddal, és egy közösség tagjaként hatékonyan tudod kezelni a csoportban létrejövő feszültségeket és megoldani konfliktusaidat. Ha ezt az EQ legmodernebb elméletének szellemében értelmezzük, négy részképességet határozhatunk meg:

Ez egy olyan általános emberi szükséglet, melynek szintje közvetlen kapcsolatban áll a fejlődéseddel, produktivitásoddal és kitartásoddal, valamint jó közérzeteddel. A magas szintű pszichológiai autonómia az alapja az autentikus kapcsolatoknak és a hatékony konfliktuskezelésnek.

A munkahelyi kapcsolataidban legerőteljesebben mások pszichológiai autonómiájának támogatásával tudod javítani a csapat produktivitását, kitartását és jó közérzetét. Egy csoportban minél jobban tiszteletben tartják a csoporttagok egymás pszichológiai autonómiáját, annál hatékonyabban tudják kezelni a csoportban létrejövő feszültségeket és megoldani a konfliktusaikat.

Egy adott társas szituációról korábban alkotott modelled, vagy mintázatod alapvetően meghatározza, hogy az adott interakcióban mit észlelsz és egyben azt is, hogy mit cselekszel. Segít beazonosítani a forgatókönyvet, és a felvett szerepeket, ezáltal tisztán, játszmáktól mentesen leszel jelen. Különösen fontos ez a részképesség, ha vezetőként dolgozol.

Az értő figyelem, egymás nézőpontjainak az interpretálása és motivációinak a megértése alapvető képességek a kapcsolódáshoz. Ez egyértelműen befolyásolja a közös problémamegoldás kimenetelét, a közös cél elérését.

Csoportos EQ tréning

Online jelentkezés

Az érzelmi intelligencia, EQ fejlesztésére létrehozott tréningjeink évente többször, több városban is indulnak. A 10 alkalmas tréningen, alkalmanként 4 órában dolgozunk saját élményeiddel, saját elakadásaiddal, megoldatlan konfliktusaiddal is.