Sólyom Albert

Sólyom Albert

Hiszek a szabadságban és a felelősségvállalásban, vagyis abban, hogy kellő támogatással mindenki maga fogja megtalálni a megoldást a problémáira. Az én feladatom trénerként megerősíteni őket és technikákat adni ehhez. Például megtanítani megfelelően kezelni a stresszt, vagy hatékony tervezéssel feldolgozni a nehézségeket, kihívásokat.

2005-ben végeztem az ELTE matematika tanári szakán, fő erősségem a logikus, rendszerszemléletű, megoldás-orientált gondolkodás. Hosszú évekig oktattam tanárként, gyakorlottan építek fel átfogó, biztonságos folyamatokat. Önmagam fejlesztése során  eljutottam arra a pontra, ahol át kellett értékelnem az emberről alkotott képet – ez a pont az érzelmek világa volt, ahol talán még inkább igaz az a mondás, hogy „nincs királyi út”. Ez persze nem tántorított el attól, hogy fejleszteni kezdjem a saját érzelmi intelligenciámat. A saját életemben is sok nehézséget tudtam megoldani az EQ-ra támaszkodva – majd pedig a szerzett tapasztalatok hozzájárultak ahhoz, hogy sokaknak segíthettem már a pályaválasztás, párválasztás, életkezdés, szülőkről való leválás problémájában.

RED trénerként széles eszköztárat tudok a magaménak, számos módszert ötvöztem: NLP, Gestalt, MBTI, EQ tréning és rajzelemzési technikák. A már bizonyított tudományos eszközök mellett nagy hangsúlyt fektetek az osztatlan figyelemre és a támogató jelenlétre. Számomra az a valódi eredmény, amikor a kliensem a találkozásunk után a félelmén felülemelkedve, konkrét lépéseket tesz az általa választott cél felé.

Az első néhány ülés alkalmával fontosnak tartom, hogy az egyén megismerje és meghatározza az élet létkérdéseit: Ki „ő”, mik az erősségei, mik a vágyai és céljaihoz mit kéne fejlesztenie? Eszközöket keresünk a szükséges változáshoz. Azokat a dolgokat, amiket nem lehet megváltoztatni, az elfogadáson keresztül vizsgáljuk meg. Ehhez sokszor elég – még ha nem is könnyű – hogy kimondásra kerüljön, ami kimondható. Ebben a folyamatban megtanulja szeretni és tisztelni önmagát.

Ha sikeresen továbbléptünk, abban tudok támogatást adni, hogy legyen egy stabil pont, akihez fordulhat, ha a problémáiról szeretne beszélni, vagy egy új élethelyzetben akarja megérteni önmagát és környezetét.

Az egyéni RED tréning mellett párkapcsolati mediációt és csoportos EQ tréninget is tartok munkatársaimmal, illetve önismereti témájú előadásokat tartok.

Tréningek


Egyéni EQ tréning
önismeret és érzelmi intelligencia fejlesztése

Csoportos EQ tréning
EQ fejlesztés a csoport erejével

Párkapcsolati mediáció
a tiszta kommunikáció és egymás megértése

Vision Board
célkitűzés, jövőtervezés

Sólyom Albert

Elérhetőség

Budapest


Amennyiben tudod, melyik tréningemre szeretnél jelentkezni, itt megteheted: