Mi a RED módszertan?

A RED egy mozaikszó: Radical Emotional Development, magyarul Hatékony Érzelmi Fejlődés – ugyanis a RED arra az alapvetésre épít, hogy ha felülírjuk a hibás érzelmi mintázatainkat, akkor a psziché önmagát fejleszti tovább.

A módszer alapja az EQ fejlesztése akció-orientált gyakorlatokon keresztül. Emellett a RED egy átfogó pszichológiai keretet is ad önmagunk és mások feltérképezéséhez. A RED a pszichológia számos területét (TA, NLP, Gestalt, Pszichodráma, Jung-i analízis) ötvözi. A RED módszertan használatával olyan emberekké válhatunk, akik mély, hiteles kapcsolatokat tudnak kiépíteni másokkal, ezáltal pedig hatékonyabban tudják kezelni a környezetükben létrejövő feszültségeket és megoldani a konfliktusokat, legyen az magánéleti vagy munkahelyi.

Küldetésünk társadalmi szinten fejleszteni az érzelmi intelligenciát, az érzelmi tudatosságot. Úgy látjuk, egy társadalom egész-ségéhez elengedhetetlen az érzelmi tudatosság. Fontos, hogy az emberek átlássák és felmérjék, milyen élethelyzetekbe is kerülnek bele. A RED módszer önállóságot és szabadságot ad.

A RED Academy pedig a RED módszer szerint dolgozó szakemberek képzésére specializálódott?

A RED-ben elsősorban egyéni és csoportos önismereti tréningeket, terápiákat tartunk, viszont emellett oktatjuk is a módszert azok számára, akiket mélyebben érdekel. 

Egyéni-, csoportos-, és szervezetfejlesztő RED EQ trénereket képzünk. A képzésnek nem előfeltétele az egyetemi pszichológusi diploma. Ennek ellenére számos pszichológus-hallgató, orvos, life coach végezte már el a képzéseink valamelyikét.

Kinek ajánljátok a képzést?

Mindazoknak, akik szeretnék mélyebben megérteni a saját lelkük működését, illetve a többi embert mozgató belső dinamikákat. Azoknak, akiket érdekel az érzelmi intelligencia átfogó elméleti háttere. Illetve azoknak life coach-oknak, trénereknek, akik szeretnék az eszköztárukat bővíteni.

Milyen különböző képzések vannak?

A képzések egymásra épülnek. Az asszisztensi szintnél az elméleti háttérre fókuszálunk és kevesebb technikát tanulunk. Ezt követi a három különálló tréneri szint: egyéni EQ tréner, csoportos EQ tréner és szervezetfejlesztő RED tréner.
A RED Master képesítést pedig az kapja meg, aki mindhárom felső szintet elvégezte.

RED Academy Egyéni EQ tréner tanúsítvány
RED Academy Egyéni EQ tréner tanúsítvány

Milyen hosszú egy képzési folyamat? Önmagában az asszisztensi és később a ráépülő modulokat vesszük?

Az alapozó asszisztensi tréning két modulból áll, modulonként 30-30 óra a képzési idő, ez általában fél éves képzést jelent. Ezt követi az egyéni EQ tréneri szint, amely szintén fél évet ölel fel, (30 óra elmélet + 30 óra gyakorlat). Ezt követően a résztvevők esszét írnak és vizsgát tesznek.
A csoportos EQ tréner képzés szintén 30 óra, de megkezdése előtt, a képzés részeként, kötelező minimum egy 10 alkalmas EQ tréningen való részvétel. Ez két dolog miatt is fontos: az egyik az, hogy saját élményt szerezzenek a módszerről, a másik, hogy stabil személyiséggel és önismerettel rendelkezzenek a leendő csoportvezetők, hiszen képesnek kell lenniük másokat kísérni, vezetni, tartani és helyzeteket facilitálni.

RED Academy tréningterem