Interjú: Spekker Korinna, RED tréner

Kedvesen és határozottan fogom a kliensem grabancát.

Spekker Korinna interjú

Mások támogatásánál, fejlesztésénél mire figyelsz leginkább?

A közös munka során két dolgot tartok igazán fontosnak. Az első, hogy a klienseim biztonságban érezzék magukat. Azok az értékek, amelyeket az önismereti munka révén nyerhetnek, gyakran félelmekkel teli pince mélyén rejlenek és sok bátorság kell ahhoz, hogy valaki szembenézzen velük. Mint tréner, kiemelten fontos számomra az, hogy érezze, vele maradok és együtt fogunk ezen az úton végigmenni. A második pedig az, hogy minél tisztább képet kapjon önmagáról és a lehetőségeiről.

Miért választottad a segítő munkát?

Nem munkának mondanám, inkább hivatásnak. Örömmel tölt el az, amikor látom, hogy a kliensem rádöbben a saját erejére, és elkezdi aktívan formálni az életét olyanra, amilyenre mindig is szerette volna. Szeretem látni, ahogy ragyog a szeme a büszkeségtől, hogy igen, ő ezt is meglépte. Hiszek abban, hogy mindenkiben hatalmas potenciál rejlik.

Milyen technikákat, módszereket használsz? Saját tapasztalatod is van ezekről?

Alapvetően szívesebben dolgozok egyéni ülések keretein belül, mint csoportban a klienseimmel, így osztatlan figyelemmel tudok mellettük állni. A RED Érzelmi intelligencia fejlesztő módszertan többféle megközelítésből tevődik össze, ezen belül testhezállónak tartom a NLP-t, MBTI személyiségtipológiát és az Álom analízist. Az MBTI típus ismerete számos kommunikációs nehézségen túl tud juttatni már az önfejlesztő munka elején, míg a vizuális gyakorlatok sokszor szolgálnak hasznos információval. Én magam is erősen vizuális típus vagyok, a saját bőrömön is megtapasztaltam ezeknek a gyakorlatoknak az erejét, gyakorta elemzem saját álmaimat is.

Milyen a stílusod munka közben és kik fordulnak hozzád a leggyakrabban?

Lelkiismeretes vagyok és kitartó. Őszinte és dinamikus. Amíg a kliensem magáért küzd, én is minden tőlem telhetőt megteszek, a teljes szakmai eszköztáram, élettapasztalatom és kreativitásom a rendelkezésére bocsátom. Szeretem őszintén kimondani a dolgokat, ezért amikor kialakult a kettőnk közötti egyetértés, akkor “kedvesen és határozottan fogom a kliensem grabancát”. Azt vettem észre, hogy olyanok kezdenek el velem dolgozni a leggyakrabban, akik nagy horderejű döntés előtt állnak. Ez lehet például egy 180 fokos karrierváltás, vagy az itthoni élet felszámolása és külföldre költözés.

Szabadidődben mit csinálsz legszívesebben, mi az, ami téged feltölt?

Introvertált vagyok. Sokat kirándulok, számomra a legmegnyugtatóbb az, ha csendben ülhetek kint a szabadban, és élvezhetem a bőrömön a nap melegét. Emellett nagy sci-fi rajongó vagyok és imádok ebbe a műfajba tartozó könyveket olvasni, sorozatokat nézni. Mozogni is nagyon szeretek, legyen az egy jó kis kardió edzés vagy tánc.

További információ