Interjú: Sólyom Albert, RED tréner

Könnyű azzal dolgozni, aki döntött a változás mellett és felhúzta a horgonyt.

Sólyom Albert Interjú

Milyen vagy amikor dolgozol? Mi a legnagyobb erősséged?

Lehet különösen hangzik, de az, hogy valóban érdeklődöm a klienseim iránt. Hatékonyan tudok egyéni és csoportos ülések alkalmával is partnerséget, biztonságos atmoszférát teremteni, ahol az emberek őszintén és nyíltan tudnak beszélni, ezért már a fejlesztési folyamat korai szakaszában is nagy léptekkel tudunk haladni. Kliensek biztos pontnak tartanak engem végtelen türelmem és a beléjük vetett hitem miatt. Azokkal szeretek együtt dolgozni, akik elkötelezettek abban, hogy elérjék a kívánt változást. Lehet még meg sem fogalmazták, hogy mi a cél, csak tudják, hogy valami nem jó és ezért bennük olyan hajtóerő van, amivel öröm együttműködni.

Szabadidődben mit csinálsz legszívesebben, mi az, ami feltölt téged?

Nagyon szeretek játszani, sportolni komoly ellenfelekkel és komolytalan emberekkel illetve szeretek utazni, biciklizni és új tájakat felfedezni. A saját fejlesztésemet, fejlődésemet is ide sorolom végső soron, feltölt és új tapasztalásokkal erősít mind magánemberként mind trénerként.

Mi vagy ki ösztönzött arra hogy segítsd, támogasd az embereket?

Nagyon sok támogatást kaptam mestereimtől az egyéni fejlődésem során és ezt szeretném más embereknek tovább adni.

Agykontrolloztam Domján Lászlóval, S. Tóth Márta képzésein ismerkedtem a coachinggal, Prof. Dr Vass Zoltántól pedig rajz elemzést tanultam. Dr. Mayer Lászlót a mentoromnak mondhatom, aki a neuroplaszticitás gyakorlatát mutatta meg nekem. Iránymutató volt Wael Abdul-Hamid szufi mester is, aki a mélyebb megértés tudományát osztotta meg velem.

A legtöbbet a RED csapatával és Gaál Viktor pszichológussal – a RED módszertan megalkotójával – dolgozom együtt.

Mások támogatásánál, fejlesztésénél mire figyelsz leginkább?

Szeretek folyamatokban gondolkodni, ezért három dolgot emelnék ki: a tisztánlátást, a megfelelő módszert és az időzítést. Sokszor csak egy tünettel érkeznek hozzám a kliensek, de a lényeg a valódi probléma, elakadás megtalálása. Amikor tisztán látszik, hol billent meg, már csak meg kell találni a megfelelő módszert és pillanatot, hogy újra egyensúlyba kerülhessen. RED trénerként számos módszert ötvözök, így mindig személyre tudom szabni a fejlesztést. Van olyan kliensem akinél annyira erős a vizualitás, hogy a Vision board és a rajzelemzési technikák voltak igazán hatékonyak az Álomanalízis mellett.

Mi a leggyakoribb kihívás, amivel megkeresnek?

A legtöbben családi, párkapcsolati és munkahelyi problémával keresnek meg. Magunk, a múltunk, a mintáink, szokásaink megismerésével és átkeretezésével oldjuk meg a problémákat, berögződéseket és teremtünk jobb életet, világot. Fejlesztjük a testi – értelmi – érzelmi – spirituális intelligenciánkat és leszünk egyre tudatosabbak érzelmi szinten is.

További információ