Interjú: Serena Venier, RED tréner

Amit én kínálok az a teljes elfogadás. Bontunk, kitakarítunk és mindig építünk valami újat.

Serena Venier

Miért választottad a segítő munkát? Te hogyan, kinek a segítségével fejlesztetted magad, az önismeretedet?

Önmegvalósító személyiség vagyok, keresem a saját utamat a saját válaszaimat. Önismereti utam során először 6 évvel ezelőtt találkoztam a RED módszertannal. A saját bőrömön tapasztaltam meg hatékonyságát és úgy döntöttem, megtanulom a módszer alkalmazását trénerként is.

Azóta nap mint nap hangsúlyozom a megfelelő kommunikáció és az EQ fontosságát, hogy mennyivel értékesebben élhetjük életünket ha tudatosan kommunikáljuk érzéseinket, igényeinket. Most már több nyelven, olaszul és angolul is vállalok segítői, tréneri munkát, egyéni és csoportos felállásban, különböző technikákat ötvözve, miközben folyamatosan képzem magam és érdeklődöm több módszertan iránt.

Milyen technikákat, módszereket használsz és kik fordulnak hozzád a leggyakrabban?

A RED-Eseményhurok eszközének segítségével vezetjük vissza a realitásba, jelenbe a klienst, szembesítve őt a hárításaival. Fontos, hogy önállóan is fel tudja ismerni például a projekciót, tagadást, azt amikor racionalizál vagy épp elfojt valamit. Ezáltal a kliens képes lerakni bizonyos dinamikákat amiben elakadt, így érzelmileg sokkal tudatosabbá válik.

Hogy a kitartás és a motiváció megmaradjon erőforrásokat azonosítunk be és újakat gyűjtünk. A jövőkép és a vágyott állapotok, célok beazonosítására Vision Boardot használok. Itt a kliens nagyon konkrét és elérhető elképzelést fogalmaz meg a vágyott jövőről. Klienseim közt vannak fiatalok, párok és cégvezetők is. Olaszul és angolul is tartok egyéni üléseket.

Mások támogatásánál, fejlesztésénél mire figyelsz leginkább? EQ trénerként milyen a stílusod? Mi a leggyakoribb kihívás, amivel megkeresnek?

Amit én kínálok az a teljes elfogadás, nyitottan állok mindenkihez és nem akarok senkit bedobozolni. A klienseimet saját teljességükben nézem és elfogadom olyannak amilyennek lenni akarnak, a saját útjukon támogatom őket.

Külön örömmel tölt el, hogy extrém érzékeny témákkal is fordulnak hozzám emberek. Bontunk, kitakarítunk és mindig építünk valami újat. Személyiséget, önbizalmat, önértékelést, kapcsolatot, karriert építünk. Felszínre hozunk elnyomott énrészeket, szerepeket fejlesztünk. Hiszek abban, hogy mindenki a saját mestere, én csak segítek abban, hogy tisztán lássanak az úton, illetve másik nézőpontot adok, hogy továbblendüljenek és megvalósítsák önmagukat.

Szabadidődben mit csinálsz legszívesebben, mi az, ami feltölt téged?

Kreatív ember vagyok, divattervezőnek tanultam. Fontos hogy ki tudjam fejezni magam a művészettel. Időbe telt míg a saját blokkjaim feloldása után újból elkezdtem festeni. A fiam segített ebben. Büszkeséggel és csodálattal figyelem, hogy mennyire szabadon tudja magát engedni a színek világában. Kimondottan feltölt amikor együtt festünk.

Fontos a családom, igyekszem a szabadidőm legnagyobb részét velük tölteni, amellett, hogy megtartom az “énidőmet” is. Szeretem az állatokat és szeretek a természetben lenni, utazni, új helyeket felfedezni, barátokkal találkozni, főzni nekik.

További információ